TreeMania

VOCHT-SENSOREN

Onze onzichtbare vochtsensoren spelen een essentiële rol in onze duurzame aanpak van boombeheer. Een sensor wordt bij de aanplant of bij het onderhoud van een boom in de bodem geplaatst en houdt het vochtgehalte van de bodem constant in de gaten. De verzamelde data van een vochtsensor wordt vertaald naar een overzichtelijk dashboard, waarmee u precies kunt zien wanneer een boom water nodig heeft. Hierdoor lijkt het bijna alsof de boom kan praten met zijn beheerder.

Als de gemonitorde boom na een aantal jaren echt goed is aangeslagen en geen speciale zorg meer nodig heeft, is de sensor eenvoudig te verplaatsen naar een nieuwe locatie. Omdat de batterijen eenvoudig te vervangen zijn, gaat de sensor jaren mee.

REAL LIFE MEEKIJKEN?

Wij willen graag zo transparant mogelijk laten zien hoe de data van onze vochtsensoren worden vertaald naar een overzichtelijk dashboard. Met dit dashboard weet u precies wanneer welke bomen water nodig hebben. Wij hebben een échte situatie nagebootst, met échte vochtsensoren in de bodem. Het is dus een real life dashboard.

© TreeMania, a SoilMania company